For at kunne modtage et af vores tilbud, skal barnet eller den unge visiteres gennem kommunen. Og Neuropædagogikhusets specialist i neuropsykologi, Susanne Freltofte, skal som regel læse den unges papirer og sige god for, at barnet eller den unge kan hjælpes af os.

Normalt vil barnet eller den unge og hans eller hendes forældre komme på besøg hos os, ofte sammen med sagsbehandleren, inden den endelige beslutning.

Hver enkelt barn, ung eller voksen, der er indskrevet hos os, får støtte fra vores ansatte i forhold til lige præcis deres udfordringer. Samtidig får både barnet eller den unge selv og de pårørende undervisning hos os og vores specialister. Her lærer de om hjernen og dens udvikling. Her gennemgås barnet eller den unges sag med dem og ofte også sagsbehandleren. Barnet eller den unge får en forklaring i ord og begreber, der giver mening for dem selv, om, hvad der er på færde i deres hjerne, hvad der er deres stærke sider, og hvori deres svagheder består. Denne indsigt, som de får i trygge rammer af erfarne fagfolk, er med til at give dem den selvindsigt, der er forudsætningen for, at de aktivt tager del i det arbejde, der skal udvikle deres potentialer. Samtidig lærer deres forældre, hvordan de bedst støtter barnet eller den unge i dennes udvikling. Nogle gange er det hele familien, der er med på sådan en undervisningsdag.

about logoEn vifte af tilbud til børn, unge og voksne med hjernemæssige dysfunktioner

Samarbejde